Återuppliva gitarrdrömmarna och fräscha upp guran med DanGuitar.se

17 september 2021 Mikael Barani

Står din gitarr också och samlar damm i ett hörn? Den stirrar där på dig, som ett dåligt samvete som aldrig vill gå och lägga sig. För när vi är unga upp har vi drömmar och vi har tid. Det går liksom att hålla flera bollar i luften på ett annat sätt än när jobb och familj plötsligt blir faktorer i livet.

Gamla ackord, nya tider

Som tur är så får de flesta av oss återigen tid till våra intressen senare i livet. Man får utrymme till att damma av den där gitarren och börja lira lite igen. 

Visst, det kan vara så att guran behöver uppgraderas med komponenter från danguitar.se – allting åldras ju trots allt. Efter ett litet ingrepp är det dock bara att böra lira igen.

Det finns något fint i att återuppta ett intresse igen efter lång tid – kanske decennier. Plötsligt minns man vem man var sist man kände passionerat för något. Dessutom kan man nu, med ålderns visdom, ha en annan relation till sina förväntningar.

Möjligheterna till att faktiskt ge ut sin musik har också ökat dramatiskt i jämförelse med hur det var på 90- och 00-talen, då kanske många idag äldre musiker var aktiva. Idag går det som bekant att släppa låtar utan något stort bolag bakom sig och ändå lyckas nå ut till folk. Det betyder inte att det är lätt, bruset därute är mäktigt. 

Är man ihärdig och regelbunden går det dock att bygga upp en mindre skara följare och sedan ta det därifrån.

Samtidigt har man ju utvecklats under decennierna. Kanske inser du att det inte alls är elgitarr som är din passion, utan det är den klassiska nylonsträngade guran som väcker lusten att lira till liv? Mycket kan hända från det att man är tonåring till att man är en bit in i medelåldern.

Fler nyheter