Att finna vägar där det inte finns några

17 oktober 2019 Mikael Barani
Att finna vägar där det inte finns några

Livet är en spelplan som är i ständig förändring. Just när du tror att du har lärt dig hur reglerna fungerar så ställs allt på ändå. Det du trodde var fast mark visar sig vara luft under dina fötter.

Samtidigt som det kan vara oerhört frustrerande är det dessa stunder som också stärker oss. När hela spelet tycks vara riggat mot oss, ”huset fuskar” så att säga, det är då vi verkligen sätts på prov.
Eller för att beskriva det på ett annat sätt: Det är enkelt att meditera i lugn och tystnad, men det är när du är omgiven av kaos som din förmåga att behålla din kyla verkligen räknas.

Bland de svåraste dragen som man kan råka ut för i detta livets spel är en skilsmässa.
Att separera från någon som man har levt ihop med länge, kanske till och med har en familj med, är en oerhört svår prövning.
Vill det sig riktigt illa kan det hela ibland utvecklas till en strid där båda parter hoppas kunna såra varandra så mycket som möjligt. Likt krypskyttar lägger man sig i varsitt dike och hoppas träffa mitt i prick i hjärtat på den andre. Denna person som man en gång i tiden var huvudstupa förälskad i.

Det är i sådana här situationer som det är svårt att komma framåt – att faktiskt lyckas gå skilda vägar och klippa banden. När man knappt vill prata med varandra, hur ska då saker som en bodelning gå till?

Som tur är finns det advokater, som dem på Nordins Juristbyrå, som kan fungera som medlare i dessa sammanhang. Med professionalitet och rutin så kan man genom advokaterna få till ett värdigt slut på äktenskapet. 

Och kom ihåg: Varje slut är också en början på något nytt. Kanske väntar den nya drömmen efter nästa ”tärningskast” i livets spel?