Beställ dubbel altandörr för utgång till din uteplats

08 februari 2021 jonas olsson

När du bygger en stor och härlig altan eller uteplats till ditt hus vill du också kunna öppna upp på ett passande och snyggt sätt. Med en dubbel altandörr får du in mer frisk luft och du kan få ute och inne att smälta samman betydligt skönare än med en enkel dörr. Vilken stil har ert hus och er uteplats? Det ger ledtrådar om vilken stil som passar era dörrar.

Är ni osäkra på vad ni vill ha så ta kontakt med en leverantör eller återförsäljare som gör hembesök och rekommenderar dörrar utifrån sin erfarenhet. När ni väljer en dubbel altandörr blir livet enklare och det kommer att kännas mer öppet och välkomnande. Samtidigt kommer det vara betydligt lättare att flytta möbler och saker mellan ute och inne. Ni kommer också kunna ha bättre uppsikt över barn som väljer att befinna sig i rummet eller på uteplatsen intill.

Modeller och valmöjligheter

För er som beslutat att beställa en altandörr dubbel gäller det att lyckas bestämma sig för vilken modell. Storleken är troligen given av byggnadsmåtten, men hur vill ni ha det rent estetiskt? Vill ni ha glasdörr ända ner till golvet eller vill ni ha täckt nedtill på dörrarna?

Ska båda dörrarna vara exakt likadana eller vill ni att ena dörren är bredare än den andra. Det finns mängder av färdiga standarddörrar att låta sig inspireras av. Ta er god tid och tänk på hur ni vill ha det. Tänk på hur det rimmar med fasaden, med övriga fönster och dörrar och med er livsstil. 

H3 Dubbla altandörrar med eller utan spröjs

För er som har spröjsade fönster på huset är det ett ganska enkelt val att också köpa spröjsade altandörrar. Även här finns en hel del valmöjligheter, beroende på hur ni vill att spröjsen ska vara monterade. Kika online och låt er inspireras.