Byt tv mot griffeltavla på fredagskvällen

12 juni 2019 Linda Edgarsson
Byt tv mot griffeltavla på fredagskvällen

Det finns många familjer som har fredagsmyset som veckans höjdpunkt. Föräldrar som slitit sig igenom arbetsveckan, barn som kämpat i skola och förskola. Upp tidigt varje morgon – duscha, väcka barn, servera frukost, packa matlådor, lämna på skola och förskola och använt ordet ”skynda” var eviga morgon. Lång arbetsdag följt av middagslagning, läxor, fritidsaktiviteter, tvätt, disk och barnuppfostran för att sedan stupa i säng på tok för sent varje kväll.

Men så kommer då äntligen den heliga fredagen. Här är det många som tar ut sina sista krafter och städar sitt hem för att verkligen få känslan av ledighet inför myset på kvällen. Alla ska hjälpa till – hej och hå – städa, städa. När fredagsunderhållningen börjar på tv är huset rent, sovmorgon väntar nästa dag och popcornpåsen töms i skålar i tv-soffan (och vips är det städade hemmet ett minne blott).

Här är det sedan många, både barn och föräldrar som slumrar till av ren utmattning efter den långa veckan. Inte så konstigt kanske. Men man kan med fördel variera platsen för fredagsmyset lite.

En vecka gick tv:n sönder under fredagsstädet – ve och fasa – och vi hade inte den sedvanliga underhållning som vi var så vana vid. Här fick helt enkelt den kreativa döden vänta lite på sig och jag fick fram griffeltavlorna som jag hade inhandlat till ett helt annat ändamål. De räckte tyvärr inte till alla i familjen så vi föräldrar fick dela på en. Sedan ritade vi var och en händelser ur veckan som vi tyckte var roligt och så fick familjen gissa, samtidigt som vi åt popcorn. Det blev så uppskattat att vi numer gör detta varje fredagskväll.

Förvisso kan man använda vanliga papper och penna, men barnen tyckte av någon anledning att det var mer spännande att rita på dessa svarta tavlor, https://www.skiltex.se/shop/griffeltavla-958s1.html.

Dessutom hade vi använt på tok för mycket papper varje fredag då alla hade många roliga händelser var att beskriva.