Diskbänksrealism på riktigt

22 juni 2019 jonas olsson
Diskbänksrealism på riktigt

När man står hemma i köket och ser den stökiga vardagen med intorkat ris på golvet, ketchupfläckar på bordet och fuktskador på köksbänken är det lätt att tappa modet. Flisan i parkettgolvet skaver mot foten på samma sätt som stöket skaver i själen. Nåja, det finns nog värre saker i livet än denna verkliga diskbänksrealism, men en harmonisk miljö och ett fint hem är inte att förringa. Det bidrar liksom med det där extra som får en att känna ro. Just köket är kanske det rum som används mest i hemmet och därmed också blir stökigast och utsätts för störst slitage. Allra mest slitage må nog diskbänken få utstå.

 

 

Byt ut diskbänken

Då är det kanske dags att göra något åt den slitna diskbänken. Är den så pass sliten att den inte längre kan klassas som funktionsduglig? Ja, då är det nog dags att byta ut den. Är den fortfarande funktionsduglig men estetiken hos den inte passar för köket (skavet i själen kan vittna om detta)? Ja, byt ut den likväl. Eller sälj den, för det kan ju finnas någon annan själ som matchar den bättre.

 

Många valmöjligheter

Om beslutet är taget och diskbänken skall bytas ut så börjar det roliga med att leta efter en ny. En ultramodern, klassisk eller rakt igenom praktisk? Utbudet är stort och därmed är chansen att varje unik själ hittar sin rätta diskbänk. Finns ingen som passar går det att designa egna diskbänkar. Det går exempelvis att göra hos Intra. Snyggare kök och gladare själar – win-win! Ketchupfläckar och intorkat ris får man fortsätta att stå ut med. Eller så gör man något åt det, tar fram trasan och torkar rent. Det är ju faktiskt mycket roligare och mer motiverande att hålla rent i ett grundsnyggt kök. Men en snygg trasa ska det vara; en som matchar diskbänken!