Elektriker med olika tjänster

14 augusti 2019 jonas olsson
Elektriker med olika tjänster

Vid behov av en eltjänst finns det massvis med olika företag att välja emellan. Trycker du på följande länk https://www.saraselservice.se/ så kommer du att hitta ett exempel på ett företag som utför elinstallationer, felsökningar och elbesiktningar.

De flesta elektriker är specialiserade inom särskilda områden men arbetar oftast i ett företag där den gemensamma kunskapen omfattar det mesta inom el såsom elentreprenader, olika former av elservice och underhållsarbeten, belysningsanläggningar och stambyten. En elektriker kan även utföra installation av golvvärme, takvärme och frostskydd.

 

När en elinstallation behövs                

Vissa elarbeten är enkla nog och kan utföras av dig själv. Oftast handlar det dock om mindre saker som att byta proppar eller glödlampor.

Vid mer avancerat elarbete, såsom elinstallationer ska du söka dig till ett auktoriserat elinstallationsföretag.

Om man kontaktar ett företag för att få hjälp med installera el är det väldigt viktigt att allt går rätt till. Varför? För det första ska det göras på ett sätt så att alla försäkringar gäller om något skulle inträffa. Sedan är det av väsentlig betydelse att ingen kommer till skada efter utförd elinstallation.

Elektrikerns uppgift är att kontrollera och intyga om att arbetet uppfyller de gällande kraven bestämda av Elsäkerhetsverket.

Din uppgift som klient är att be om att få någon form av dokumentation för den utförda tjänsten då den fungerar som ett slags kvitto på att elinstallationen utförts på rätt sätt.

Elektriker – ett tufft yrke

Att jobba som elektriker är tufft då det kräver både erfarenhet och kompetens. Många gånger får elektriker arbeta med starkström vars nivåer kan vara dödliga. Det är viktigt att hålla sig skyddad och veta exakt hur man ska gå tillväga för att utföra en viss uppgift.

Ett misstag kan innebära skador och i vissa fall även dödsfall. Det är en av anledningar till varför varje elektriker bör ha tillgång till kontinuerlig och branschenlig kompetensutveckling.