En våtrumspanel skyddar väggar mot fukt och smuts samtidigt som de ser bra ut där de sitter

16 mars 2022 Cecilia Olsson

editorial

Våtrumspaneler är ett panelsystem som mycket smidigt kan fästas direkt på kakel eller användas på ”vanliga” väggar i hemmet. Våtrumspaneler skyddar mot fukt och gör sig därför extra bra som stänkskydd i köket eller på väggarna i badrummet. Panelerna kan även kombineras med andra material för att skapa en personlig touch i ett rum. Till exempel kan man fästa våtrumspanel på nedre delen av väggen och låta den övre delen vara i ett annat material. Våtrumspaneler kommer i flera olika färger och utföranden som kan passa de allra flesta inredningsstilar.

Våtrumspaneler kan göra sig bra i hela hemmet

Våtrumspaneler behöver inte enbart användas i våtutrymmen, de kan även göra sig bra på väggar i exempelvis sovrum och vardagsrum. Framförallt kan de vara smidiga att fästa på hallväggen för att enklare kunna hålla den ren samtidigt som det kan skapa en häftig effekt i rummet. Lortiga skor och blöta ytterplagg kan ofta stänka ner väggen i hallen med smuts. Med en våtrumspanel kan man skydda väggen och den blir dessutom betydligt enklare att rengöra jämfört med en tapetserad eller målad vägg. 

Våtrumspanel

Hållbara våtrumspaneler som klarar både värme och fukt

Om man ska montera våtrumspanel som stänkskydd bakom spisen så är det viktigt att de även klarar värme. Hos e-plast.se finns Easywall-våtrumspaneler, de tål fukt och temperaturer ända upp till 80 grader. Dessa våtrumspaneler är dessutom väldigt reptåliga tack vare att det yttersta skiktet är mycket hårt och belagt med en skyddande hinna. Våtrumspanelerna kan enkelt rengöras med en fuktig trasa, men de tål också lösnings- och rengöringsmedel om det uppstår behov att rengöra dem extra noggrant.

Ett bra sortiment av tåliga våtrumspaneler

Våtrumspanelerna hos e-plast.se kommer i flera olika utföranden och i sortimentet finns bland annat vackra motiv, paneler som ser ut att vara av trä eller betong samt enfärgade paneler i klara färger. E-plast.se erbjuder dessutom användbara tillbehör som kan göra monteringen av panelerna extra smidig och lyckad.