Fönsterbyte, något de flesta husägare står inför någon gång

01 juli 2019 jonas olsson
Fönsterbyte, något de flesta husägare står inför någon gång

Fönster är en av de största investeringarna en husägare kan göra för att minska sin energiförbrukning. Görs det rätt kan investeringen löna sig snabbt när värmen inte försvinner ut. Dessutom är det såklart en vinst för miljön oavsett vilken värmekälla du använder. Varför elda för kråkorna när tekniken har gått fram så pass mycket att det kan gå snabbt att räkna hem investeringen? Detta beror givetvis på tidigare fönsterkvalité, men att byta upp sig oavsett tidigare fönster lönar sig alltid i längden.

 

Välj rätt fönster

Även om fönster kan kosta en vacker slant så bör du alltid välja den bästa kvalitén först och främst. Väljer du att ta in hantverkare är arbetskostnaden inte obetydlig i sammanhanget, men detkan löna sig att anlita proffs för ett garanterat bra jobb. 

Det är viktigt att fönstren isolerar bra och att gå från två-glas till tre-glas minskar energiförlusten betydligt. Med riktigt bra fönster så framtidssäkrar du huset och sparar mycket energi. Letar du efter en helhetslösning så kan du kika in på https://www.termofonster.se/, där hittar du lösningar oavsett vilka fönster du är ute efter.

Gör det själv eller anlita hantverkare

Har du ett bra utgångsläge där du inte behöver snickra så mycket nytt så är fönsterbyte något som den lite händige kan göra själv. Tänk dock på att det är lätt att tappa eller ta sönder fönster vid monteringen. Känner du dig säker så kan du göra det själv men det är värt att tänka lite längre ibland och anlita proffs. 

Fördelen med att ta in hantverkare är såklart ansvarsdelen – du vet att ansvaret vilar på hantverkarna och du vet det blir proffsigt gjort. Har du många fönster att byta kan arbetet lätt bli övermäktigt och hela semestern går åt till fönsterbytet. Oavsett om du gör det själv eller inte så välj kvalitéfönster då det lönar sig i längden.