Företag som arbetar med virussanering

26 november 2021 Lily Hansen

editorial

Hur noga man än torkar så räcker det inte alltid med vanlig städning när man behöver städa bort virus. Det kan vara på företag, sjukhus, transportmedel eller i hemmet som det behöver bli riktigt rent. När det är större ytor som behöver saneras så anlitar man ett företag som arbetar med virussanering.

Enda sättet att få bort virus är att tvätta med ett medel som har effekt mot virus och som man använder duk till att arbeta in. Det mest använda medlet heter Virkon och det har dokumenterad effekt mot alla virusfamiljer. Medlet är inte skadligt för människor eller för naturen så man behöver inte vara rädd för att använda för mycket eller för att hälla ut det i avloppet.

Virkon har fått sitt namn efter Virus Kontroll eftersom det är så effektivt och det kan användas överallt. Det dödar bakterier, virus och svamp och används därför av företag vid virussanering. Att medlet går att använda på de flesta material som plast, gummi, trä, metall och textilier gör det också lätt att använda.

 

image

 

De som arbetar med virussanering ser till att det blir riktigt rent

Det finns många sammanhang när man kan behöva göra omfattande virussanering på exempelvis ett företag, en skola eller ett sjukhus. Kräksjuka eller någon annan smittsam virussjukdom försvinner inte av sig själv utan tvättas bort. Då kontaktar man en virussanerare.

Företag som arbetar med virussanering sprutar medel på alla ytor och arbetar sedan in det. Det är viktigt att arbeta in det för att få rätt effekt. 

När virussaneringen sedan är klar så är alla ytor dessutom rena eftersom medlet de använder innehåller en fettlösande tensid. Rummet kan användas igen så snart alla ytor har torkat. 

Om det blir något medel över så kan man hälla ut det i avloppet eftersom det inte är skadligt för miljön.