Hängmatta och härliga textilier kan ge uterummet det lilla extra

11 februari 2021 Cecilia Olsson

Ett uterum är ett underbart sätt att kunna njuta av utsikt och trädgård året om. För den som har ett isolerat uterum finns det verkligen ingen anledning att inte njuta av det sommar som vinter. Även för den som inte har isolering kan det fortfarande vara en god idé att göra iordning rummet så att det är redo nu när solen börjat värma med sina strålar. Några enkla knep kan göra uterummet både inbjudande och bekvämt.

Underskatta inte mysfaktorn 

Det krävs inte mycket för att göra ett rum mysigt, det behöver bara lite omtanke. Sätt ut växter som klarar klimatet i rummet (i värsta fall kan man använda sig av konstgjorda växter) för att få in härlig färg. Sätt upp några tunna gardiner som släpper igenom ljus samt ramar in och mjukar upp glaspartierna. Doftljus är riktigt effektiva om man vill skapa en mysig atmosfär och de kan också bidra med lite värme.

Bekväma och trevliga platser för avkoppling

Se till att det finns plats för att vila och umgås i uterummet. Möblera med bord och stolar för att kunna äta trevliga middagar där och se till att det finns någonstans där man kan ligga och läsa en bok eller njuta av en solig dag. Hängmattor är väldigt bra att ha eftersom de kan hängas upp och tas ned vid behov, det gör att de är betydligt smidigare att ha jämfört med en stor soffgrupp och de är dessutom otroligt sköna att ligga i. 

Hängmattor med kvalitet och härliga färger

https://hängmatta.se/ finns ett bra utbud av hängmattor och hängstolar som kan erbjuda riktigt härlig avkoppling både inomhus och utomhus. Det finns flera olika modeller och färger att välja mellan vilket gör att man kan hitta de som passar den stil man har i sitt uterum, oavsett om det är färgglatt eller avskalat.