Har du guld som ligger och väntar?

20 maj 2019 jonas olsson
Har du guld som ligger och väntar?

De allra flesta har gamla smycken hemma i någon byrålåda. Mycket av det är antagligen inte av värde, men det är sannolikt att man har ett och annat i guld också. Om det ändå bara ligger och skräpar i en låda och aldrig kommer till användning kan det vara värt att sälja det. Man tjänar en slant och får samtidigt mer plats för annat i lådorna hemma. Det låter bra, eller hur?

 

Hur försäljning av guld går till i praktiken

Det kan kännas krångligt att Sälja guld. Den lokala guldköparen har kanske dåliga öppettider och rädslan att bli lurad kan vara stor.

Det finns idag ett otaligt antal företag som värderar och köper guld och andra metaller. I vissa fall behöver man gå till en fysisk butik och kan då få guldet värderat och sålt på plats.

För den med mindre tid till att göra ärenden på stan finns även en rad företag i branschen som erbjuder försäljning av guld på distans. Då skickas ett försäkrat kuvert till dig som du sedan skickar tillbaka med guldet du vill sälja. Eftersom kuvertet är försäkrat behöver du inte sitta med hjärtat i halsgropen och ängslas över att det inte kommer komma fram ordentligt. Tidseffektivt och tryggt.

 

Från oanvända smycken till pengar på kontot

Guldhandlare hjälper dig att bli av med gamla smycken. Myntkompaniet är en guldhandlare som sköter det på ett smidigt sätt. De är baserade i Göteborg men det går även att skicka sitt guld på posten från hela landet. Efter att du skickat dina värdesaker till en guldhandlare gör de en värdering av dina guldobjekt och kommer sedan med ett bud. Om budet låter bra, är det bara att godkänna det och så sätts pengarna in direkt på ditt bankkonto.

Att sälja guld behöver alltså inte vara krångligt, och du kan som sagt tjäna en slant samtidigt som byrålådan hemma får en utrensning.