Lär dig flugbindning och få ut mer av ditt fisket

08 december 2019 Cecilia Olsson
Lär dig flugbindning och få ut mer av ditt fisket

Fiske är en otroligt rogivande och härlig aktivitet som ofta utförs i rekreationssyfte. Att stå mitt i naturen vid en sjö och njuta av lugnet är för många det bästa som finns. Det ges också lite spänning i att se om man kan få någon fångst. Det smakar fantastiskt gott med egen fångad fisk och kanske det kan finnas en lycklig katt i hemmet som också kan få ta del av fångsten. När man fiskar ska man alltid se till att ha fiskekort för att fiska lagligt och sedan behöver man såklart rätt utrustning.

Det finns även olika sätt man kan fiska på, exempelvis kan man meta, pimpla eller flugfiska. När man flugfiskar använder man sig av flugspö, rulle, tafs, lina och backinglina. Det är en fördel om man även har med sig håv, korg till fisken, glasögon för att skydda ögonen, kniv, liten sax, pincett, flugor och extra lina samt förvaring för utrustningen. Något som kan göra fisket extra trevligt är om man har flugor som man bundit själv.

Söker man material till flugbindning i Göteborg så finns där Flugfiskeshopen. Hos Flugfiskeshopen kan man hitta ett bra nybörjarpaket för flugbindning. Fly-Dressings ”Att börja med flugbindning” är en extremt bra nybörjarsats. Den innehåller allt man behöver veta och alla verktyg samt bindstäd medföljer. Man får också med en DVD från Johan Klingberg, ”Att börja med flugbindning”. I filmen går Johan igenom alla kritiska steg när man börja med sin fluga. Hos Flugfiskeshopen kan man även boka nybörjarkurs i flugfiske. Då får man lära sig grunderna och öva på den avancerade teknik som flugfiske kräver. 

Har man redan erfarenhet av flugfiske och flugbindning så finns det såklart avancerad utrustning och massor av flugbindning till bra priser. Skulle man sakna något i sortimentet så kan man bara be om att det beställs hem.