Man bör alltid jämföra olika alternativ när man ska ta ett lån

12 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

När man tar ett lån så kan det verkligen löna sig i längden om man lägger lite tid på att jämföra och noggrant läsa igenom vad som gäller. Det är väldigt lätt att man känner sig stressad och bara tänker på pengarna som man snabbt behöver få in på sitt konto, något som kan leda till att lånet blir betydligt dyrare än vad det hade behövt bli. Det är nämligen viktigt att titta på amortering, ränta och framförallt vad lånet kommer att kosta totalt med alla avgifter inräknade. 

Är man slarvig så kan det bli dyrt

Det är allt för vanligt att man bara ser summan som man kan få låna och struntar i alla kostnader som kan tillkomma. Det kan i värsta fall leda till att man får betala dubbelt så mycket (eller ännu mer) som man har lånat. Även om det kan vara trevligt att få in 20.000 kronor på kontot så kanske det inte är värt att betala 40.000 för dom?!

lån

Få hjälp att jämföra

Idag finns det möjligheten att använda sig av tjänster som hjälper till att jämföra lånen åt en. Det innebär att man inte behöver besöka varje potentiell långivares hemsida för att fylla i sina uppgifter och få fram deras alternativ. Med en jämförelsetjänst så fyller man bara i sina uppgifter en gång och får fram passande resultat från olika långivare. Vill man begränsa sitt sök ytterligare så kan man besöka swiftbanker.se, det är en portal där man fyller i sina uppgifter och får fram de två bästa alternativen enligt dom.

En snabb och enkel tjänst

SwiftBanker vill att det ska vara enkelt att hitta det bästa lånet och de arbetar alltid för att hitta den bästa matchningen mellan långivare och användare. Det är en snabb tjänst som dessutom är helt gratis och inte heller är bindande. Man får som sagt två lånealternativ som SwiftBanker tror kan vara den bästa matchningen, sen väljer man själv om man vill ansöka om lån eller ej.