Musiken som tar oss till solen

28 juli 2020 Mikael Barani

Sömniga sommardagar vill man bara luta sig tillbaka och lyssna på lite skön musik medan man dricker något kylande. För är det inte så att en riktigt bra låt faktiskt kan förhöja upplevelsen av att bara ta det lugnt och njuta av tillvaron?
Oavsett om det handlar om någon reggaelåt eller något mer drömskt och elektroniskt. Eller varför inte en klassiskt bit, för den delen?

Ofta bär vi med oss de där speciella låtarna genom hela livet. De som alltid får oss på rätt humör. Det kan vara en skön sommardänga från när vi var tonåringar. Musik från den tiden i våra liv bär ju som bekant också med sig en viss nostalgi som ger känslan lite extra boost.
Hur många gånger har du till exempel inte lyssnat på The Smashing Pumpkins gamla goding ”1979” och drömt dig tillbaka till mitten av 90-talet? När musiken mjukt pumpar ut ur dina nya högtalare från https://tonlaget.se/hogtalare-goteborg.html är du plötsligt ung igen.
Minnena flödar tillbaka i en strid ström vilket påfallande ofta också kan föra med sig en bitterljuv känsla.

Men nu var vi ju egentligen mitt i en varm sommardag. Då är det kanske inte riktigt så att man är ute efter den där nostalgin spetsad med en känsla av saknad. Istället vill vi ha låtar som får oss att slappna av och bara njuta av läget ännu mer.
För trots allt så går det, tyvärr, redan att ana de svala höstvindarna. Sommaren är som bekant kort. Kanske kommer det visa sig att det var i juni som vi fick de där riktigt varma dagarna.

Som tur är har vi musiken. Även när vi sitter där och kramar kaffekoppen i oktober så kan vi dra på den där sköna reggaelåten från i somras. Plötsligt ligger vi ute på verandan igen och svettas i solen.