När du som kattägare ska ut och resa

04 oktober 2019 jonas olsson
När du som kattägare ska ut och resa

Katter är extremt älskade, det räcker med att titta ppå Youtube så förstår man snabbt hur älskade de är. Du som kattägare är säkert medveten om katten är den som bestämmer. Ibland vill man såklart ut och resa även som kattägare. Tyvärr är ju inte katter de lättaste att ta med på resor. De är liksom inte lika medgörliga som hundar. Ska du resa från Stockholm finns det bra kattpensionat i Stockholm https://kattochhund.com/ som tar minst lika bra hand om pälsklingen. Det är skönt att veta att herren i huset har nästan lika kul som du.

 

 

Innan du lämnar på kattpensionat

 

Det är lite att tänka på förutom att välja rätt kattpensionat. Pälsklingen ska vara vaccinerad och avmaskad. Bra pensionat ser såklart till att katterna inte har direktkontakt med varandra men smittor sprids lätt. Många pensionat kräver att hankatter ska vara kastrerade för allas trevnad. De flesta bra pensionaten är också småskaliga för att kunna ge katterna den uppmärksamhet de är vana vid att kräva. Har din katt behov av specialfonder så var noga med att ange det innan och berätta gärna om vad din lilla unika individ gillar.

 

Försäkringar och hemtrevnad

 

Det är alltid bra att ha din katt försäkrad och extra bra om det skulle mot all förmodan hända något när du är iväg. Kattpensionaten har ofta kontakt med utvalda veterinärer som de vet är riktigt bra. Ibland har kattpensionat även hundpensionat. Det är sällan några problem då seriösa pensionat håller dem åtskilda. Det är bra att göra upp och hämtning och lämning innan och meddela vid förseningar. Har du flera katter så är det aldrig problem att ha dem tillsammans. Katter gillar att det doftar som hemma så packa med någon filt som luktar hemma. Res med gott samvete för på pensionat har katten det mer än bra.