När hjärnan vill explodera – ta hjälp av en migränspecialist i Stockholm!

25 mars 2021 Mikael Barani

Det tar inte lång tid innan man inser att migränen är här för att stanna. Den har liksom en annan kvalitet än en vanlig huvudvärk, som kanske beror på för lite sömn eller att man har druckit för dåligt.

Migrän har en febrig känsla som liksom pulserar på vissa speciella ställen i huvudet. Kanske mår man till och med lite illa av hur det känns, i varje fall efter att det har pågått tillräckligt länge.

Ett värdigt liv

Det kan ju förstås beror på spänningar i kroppen. Kanske går du omkring och är tajt i axelpartiet, nacke och skuldror. Då kan triggerpunktsmassage, eller bindvävsmassage vara precis det du behöver för att kunna slappna av. Det finns gott om instruktionsfilmer på nätet om du vill prova själv.

Du kan förstås behöva hjälp av något redskap, ofta kan en tennisboll vara en bra början. Sök efter ”myfascial release” eller ”MFR” så kommer du att mötas av en mängd material som kan vara dig till hjälp.

Samtidigt finns det de fall där vi faktiskt behöver kontakta en migränspecialist i Stockholm för att få bukt på situationen. För det är trots allt så att vi ibland behöver handgriplig assistans från proffsen för att verkligen komma någonstans. Genom att bli utvärderade av utbildade läkare så kan vi få ett nytt perspektiv och effektiv hjälp för att komma vidare i livet.

Den hårda sanningen är nämligen att det är upp till oss själva att hjälpa oss själva. Visst kan vår omgivning pusha och stötta, men till syvende och sist är det vi själva som måste ta steget till att våga uppsöka hjälp. Det är först då vi verkligen kan acceptera den assistans och de råd som vi får.

All bestående förändring kommer nämligen inifrån och det gäller att våra erkänna för sig själv när vi inte längre klarar av att ta oss framåt på egen hand.