Ny teknik på arbetsplatsen

27 november 2019 william eriksson
Ny teknik på arbetsplatsen

Med den nya tekniken som finns idag så kan man förenkla arbetsplatsens behov och sättet man interagerar på många sätt. Förutom alla de tekniska möjligheterna som finns när det gäller digitala system som datorer, larm, smarta köksmaskiner och så vidare, så finns det också en hel del nytt när det gäller teknik som underlättar vid möten, föreläsningar, undervisning och liknande. Från svarta tavlan till touch screen och från blädderblock till powerpoint, har AV-teknik fått en helt ny spelplan där endast fantasin sätter gränser.  

 

Ljud och bild

AV-teknik betyder audiovisuell teknik. Det vill säga att det innefattar även blädderblock och svarta tavlan med mera, men förstås är det den digitala tekniken av idag som företag i AV-branschen arbetar med. Mycket av det AV-tekniken arbetar med känns igen från tidigare analoga verktyg, men mycket fyller också behov som tidigare inte gick att fylla. När man idag går in i ett mötesrum som är installerat med Av-Teknik så kan man välja att genast vara uppkopplad på de system som finns där. Antingen via sin dator eller sin mobil. Med enkla knapptryckningar startar man projektorer, skärmar, ljudsystem med mera och kan även enkelt hålla möten via till exempel Skype eller annan plattform.

 

 

AV utanför kontoret

AV-teknik är inte enbart en teknik för företag och mötesrum utan det går alldeles utmärkt att installera så kallade smarta system i såväl tillfälliga lokaler som i hemmet. Det går till och med att installera system i bilen, om man så önskar. Man kanske är på resande fot och behöver kunna ha med ett bra system för att ha skype-möten i bilen, på flygplatsen eller hotellet. Och kunna logga in på hemmasystemet för att se vem som ringer på dörren eller starta tvättmaskinen. AV-teknik är en del av det nya samhället och nya användningsområden dyker upp allt eftersom, samtidigt som tekniken förfinas och utvecklas.