Ögonläkare i Stockholm

26 april 2021 Lily Hansen

Tänk att kunna träna och röra sig fritt utan glasögon eller linser, och att slippa glasögon som immar igen eller måste putsas. Detta kan bli verklighet genom en synkorrigering. Idag kan ögonläkare operera de flest brytningsfel som närsynthet, översynthet och astigmatism. Men innan det kan bli aktuellt med en operation måste ögonen noga undersökas av en ögonläkare för att se om synfelet går att operera, men även för att bedöma vilken slags teknik som ska användas. 

Är man intresserad av att korrigera ett synfel kan man kontakta en ögonläkare i Stockholm direkt, och behöver inte gå via sin vårdcentral. Men det kan vara bra att välja en klinik som samarbetar med den region som man tillhör, då det är en bra kvalitetsstämpel. Tyvärr finns det inga bidrag för synkorrigering och man måste själv bekosta operationen, men många ögonkliniker kan hjälp till med förmånliga avbetalningsplaner. 

Var noga med val av ögonläkare och klinik

Synen och ögonen är viktiga, och man måste känna förtroende för den ögonläkare man väljer. Därför kan det vara bra att boka tid för undersökning hos mer än en klinik och sedan välja den ögonläkare man känner störst förtroende för. Kanske har man också någon närstående eller vän som nyligen har genomgått en synkorrigering och som kan rekommendera en skicklig ögonläkare?

När man opererar synfel idag använder man sig av laser. Det finns tre olika slags laserbehandlingar, och vilken som används beror på vilket slags brytningsfel man har. Innan ögonläkaren påbörjar operationen bedövas ögat med särskilda ögondroppar så att man sedan kan göra operationen smärtfritt. Operationen utförs i vaket tillstånd och ibland kan man även behöva ta lugnande medel för att kunna slappna av. Precis efter en operation ser man ofta suddigt ett tag och man ska därför inte köra bil, utan i stället vila ögonen och låta dem återhämta sig.