Rulltrappsservice är en nödvändighet

06 november 2019 Lily Hansen
Rulltrappsservice är en nödvändighet

Vi åker rulltrappa ganska ofta, när vi tänker efter. Den finns där på NK eller i tunnelbanan, och vi tar för givet att den fungerar. Vi har brått, och skyndar oss med våra väskor och kassar. Vi vill åka. Frustrationen är mycket stor när en rulltrappa är trasig, för vi är trötta och vill komma fram snabbt. Inte sällan har man en tågtid att passa eller en viss tunnelbanelinje man vill hinna med. Rulltrappsservice är en nödvändig funktion för oss. Det finns företag som är specialister på det. Man anlitar dem för service i förebyggande syfte, för en rulltrappa behöver både smörjas och ses över med jämna mellanrum.

 

 

Handledare och smörjolja

 

Tillbehör till en rulltrappa är handledare, det handtag man håller i, alltså det band som går med i rulltrappans rörelse. Det kan också krångla. Ibland märker vi att något är fel med denna handledare. Armen och handen åker längre och längre bak. Då bör man kontakta en sakkunnig, som kommer och fixar felet. Man kan byta ut och köpa nytt om felet inte går att laga så att det blir bra. Utslitna delar behöver kanske ersättas. Det företag som arbetar med rulltrappsservice är specialister på hela rulltrappan, och de både lagar och säljer allt som hör till. Smörjolja är en stor förbrukningsprodukt, som också finns i deras sortiment.

 

Förnyelse vid slitage

 

När man har lagat en rulltrappa flera gånger, och den har rullat under mycket lång tid, kan det vara läge att byta ut den. En så flitigt använd konstruktion måste ha en begränsad livslängd till sist. Det känns tryggt att ha en ny och fungerande rulltrappa, så att ingen kommer till skada. Rulltrappsexperten säljer ofta nya rulltrappor till nybyggen och företag och är specialist på alla funktioner. De lagar så länge man kan, men ibland bör man satsa på en helt ny rulltrappa.