Sökes: Genväg. Finnes: Sving

08 augusti 2019 Mikael Barani
Sökes: Genväg. Finnes: Sving

Vi letar alla efter något magiskt piller när det kommer till hälsa. En lösning som låter oss komma undan med icke-optimalt leverne. För let’s face it, de flesta av oss är bekväma (okej, ordet som egentligen bör användas här är ”lata”).
Vi vill helt enkelt inte göra mer än vad som krävs för att ta oss fram här i livet. Vad ger mest pang för pengarna, helt enkelt.

Denna jakt på detta ”magiska piller” gör till exempel att tv-shop under flera decennier kunde fortsätta kränga knepiga magträningsapparater. Det var uppenbart att de lovade saker som de inte kunde hålla, men… kanske… ändå…
Ja, vår önskan om att hitta genvägar här i livet har nog sett till att de där magruteskapande prylarna fortfarande uppdateras och säljs.

Men – vilket alla framgångsrika människor är noga med att understryka – det finns inte några genvägar.
Nada.
Utan det är hårt arbete som gäller för att ta sig någonstans. 
Bittert men sant.

Istället för ett magiskt piller så bör den träningsintresserade investera i ett ryskt klot med ett handtag. 
Naturligtvis handlar det om en kettlebell, eller girya som det heter på ryska.

Lär du dig att behärska enhandssvingen så har du faktiskt nästan som en genväg. Så bra är den övningen, för du tränar nämligen både muskler och flås. Kettlebellen vill dessutom dra dig framåt när du svingar den, vilket gör att du får jobba med kroppen på ett helt annat sätt än med skivstänger.

Naturligtvis är det bäst att lära dig svingen från en personlig tränare eller liknande. Är det så att du vet med dig att du kanske har ett knä som spökar, eller axel som är stel, ja då kan det vara bra att träffa en sjukgymnast först. För att stödja dig efter behandlingen kan det vara så att du får tips om att använda sporttejp, vilket du lätt kan köpa på Henza.se.

Nu är det bara att börja svinga!