Spikeball är ett spel som kan få hela familjen att spendera mer tid utomhus

21 december 2021 Cecilia Olsson

editorial

Att spendera tid ute i friska luften är väldigt bra för både barn och vuxna. Även om det kanske inte är den tiden på året just nu som man spenderar mest tid i trädgården så kan man fortfarande drömma och planera för när den tiden kommer. Trädgården är ofta en väldigt trevlig plats att vistas i för hela familjen men det skadar inte att ha någon extra anledning att ta sig ut alla tillsammans. En sådan sak kan till exempel vara Spikeball, ett väldigt roligt och utmanande spel som hela familjen kan delta i. 

Vad är Spikeball?

Spikeball är ett fartfyllt trädgårdsspel som består av en boll och ett runt nät som står på låga ben. Man spelar två och två, det går dock att vara flera men då är det en fördel om man har tränat en del innan eftersom spelet i regel blir svårare och rörigare om man är flera. 

image

Spelet går ut på att man studsar bollen ned i nätet och så ska det andra laget slå tillbaka den igen. Man använder sig bara av händerna och bollen som ska studsa ner i nätet. Reglerna för Spikeball är väldigt enkla men det kan krävas en hel del träning för att lära sig att behärska spelet. 

Beställ hem ditt egna Spikeball spel

Hos DinGadget.se hittar man Spikeball originalet till mycket förmånligt pris samt kan läsa en sammanfattning av de enkla reglerna. Man får dessutom med två extra bollar och en förvaringspåse så att man enkelt kan ta med sig spelet till stranden eller någon annanstans. För även om det är ett trädgårdsspel så kan man såklart ta med sig det till andra platser. Är det så att man vill spela under kyliga vintern så kan man också ta med sig spelet inomhus, så länge det är högt nog i tak och inte finns saker runtomkring som riskerar att gå sönder.