Tandläkarbesöket – ett måste

02 oktober 2019 Lily Hansen
Tandläkarbesöket -  ett måste

Att ta hand om sin munhälsa är alltid en bra idé. En del av munhälsan är att borsta tänderna varje dag, använda tandtråd, skölja med rätt lösning och gå till tandhygienisten. Sist men inte minst brukar en bra munhälsa även omfatta regelbundna tandläkarbesök.

För dig som inte riktigt tycker om den delen så finns det tandläkare i Kista vars kompetensområde inte bara handlar om kariesbehandling. Här kan du vänta dig en full förståelse om du är extra känslig inför ditt besök.

 

Glöm inte tandläkarbesöket

Oavsett var du bor i Sverige kommer du med största sannolikhet erhålla ett besked om ditt inbokade och planerade tandläkarbesök. Se till att skriva upp tid och datum på kylen eller ännu bättre – sätt en reminder i mobilen för att inte missa den. Tänderna måste vara väl borstade innan du går till tandläkaren. Om du går till kliniken direkt från jobbet så kan du bara ta tandborste och tandkräm till jobbet och borsta tänderna där.

Är du rädd, orolig eller har några specifika frågor? Inga problem! Säg allt du har på hjärtat innan du sätter dig i tandläkarstolen. Skriv upp frågorna om det behövs så du inte glömmer någon.

 

 

Tandvård och lite mer

Tänker man på tandläkarklinik föreställer man sig oftast behandling av karies eller tandlossning. Idag stämmer inte den föreställningen längre. De flesta kliniker arbetar inom lite bredare områden än så. Förutom den gamla vanliga tandvården kan man idag även få hjälp med till exempel implantat, protes och tandreglering.  

Implantat är något relativt nytt och den metoden används vid ersättning av tänder. Det kan handla om en eller flera tänder. Vid sneda tänder är det en tandreglering som kan behövas. Sneda tänder kan leda till problem med munhälsan. Oftast kommer man tyvärr inte åt tänderna på ett ordentligt sätt om de är sneda och det kan leda till karies.