Trygg tandvård med toppmodern utrustning

17 april 2019 Marie Långström
Trygg tandvård med toppmodern utrustning

Alla vet hur viktigt det är att ta hand om sina tänder, de där som man från barnsben fått höra ska hålla hela livet. Det är inte ovanligt att tandläkarbesöken blir allt glesare i vuxen ålder, och alla känner kanske inte till de otroliga möjligheter dagens moderna tandvård ger dig som patient och vilka stora valmöjligheter du har när det gäller att förbättra din tandhälsa. Det är viktigt att du som patient är medveten om den hjälp som finns att få när du behöver den så att du inte går runt med skadade eller smärtande tänder i onödan.

Skadade tänder kan lagas med en krona eller vid behov en brygga, som tillverkas i helkeramiska material eller en blandng av porslin och guld eller titan. Även hela tänder som av någon anledning gått förlorade kan ersättas med en delprotes som hålls fast med klamrar eller ett implantat som föranras i käkarna. Du som har besvär av att du gnisslar tänder kan få lindring med hjälp av bettskena, och du som exempelvis har tandställning eller utövar sporter som ishockey kan ha stor användning av ett tandskydd för att undvika skador i munnen.

I vissa fall kan det vara nödvändigt med mer komplicerade och mindre behagliga ingrepp som tandborttagning eller rotfyllning. Då är det viktigt att du vänder dig till en tandläkare du känner dig trygg med, som du litar på och vet har tillgång till den bästa utrustningen. Du som patient ska alltid vara i fokus, och självklart letar du efter tandvård i en lugn och rofylld miljö. Vänd dig till din tandläkare i Upplandsbro för att få allt detta och mycket mer. Det kan även röra sig om estetiska ingrepp som tandblekning, en hygienistbehandling eller en rådgivningsession kring din munhälsa. Boka tid online eller på telefon, även sista-minuten-tider. Ge dina tänder den vård och omsorg de förtjänar!