Välj de bästa ventilerna

10 november 2019 william eriksson
Välj de bästa ventilerna

Ventiler måste alltid fungera, varje dag. En ventil är i princip en kran, och med den styr du flödet på vätska eller gas. En trasig ventil släpper ut luften ur ditt cykeldäck eller orsakar vattenläckage från kranen. Det är förknippat med stora kostnader och mycket förtret om ventiler inte fungerar optimalt. Det är viktigt att köpa bra ventiler från en allround leverantör som har kvalitet och service som ledord. Välj bra grejor, så sparar du in på mycket bekymmer. Men det är minst lika viktigt att man servar sina ventiler, kollar upp dem och håller dem i trim.

 

 

Ventilservice i världsklass

 

I en fabriksprocess ska ventilerna fungera oklanderligt hela tiden. Skulle något gå sönder, vill man ha en serviceminded reparatör som inte dröjer med hjälpen. Det man då först gör kallas för ventildiagnostik. Man kollar ventilens skick och beskaffenhet och bedömer om den går att laga på plats. I så fall gör man det och slipper köra iväg den till verkstad. Man får också in ventilen i produktionen snabbt igen. Företag som är experter på ventiler kan helt enkelt ge dig en ventilservice i världsklass. Länktips: https://www.askalon.com/sv/ventilservice.

 

Ventiler med rätt konstruktion

 

Valet av ventiler är inte alltid så lätt. Speciellt gäller det för reglerventiler som dessutom ska justera för ändringar under pågående flöde, så att bestämda värden hålls intakta. Man måste ta hänsyn till var ventilen ska sitta och välja en med rätt konstruktion för sitt ändamål. Ibland behövs det speciallösningar. Du behöver kanske en helt annan sorts ventil, som ska konstrueras och tillverkas. Detta klarar en expert av. De tar vara på din idé och ser till att göra hållfasthetsberäkningar, CAD-ritning och konstruktion, svetsning, montering och justering. Monteringar kan ske i moduler i kundens anläggning. Det är verkligen service i världsklass. Du får arbetet dokumenterat enligt gällande standard, dessutom.