Var snäll mot den kropp som bär dig

22 juni 2019 jonas olsson
Var snäll mot den kropp som bär dig

Livet blir ibland inte riktigt som vi tänkt oss. Livet som vi känner till det kan ställas på ända över en natt. En sjukdom kan plötsligt inskränka på vår rörelseförmåga, eller en skada kan plötsligt sätta våra planer och målsättningar på paus.

Vi kan göra mycket med ren viljestyrka, men vissa saker kan man inte rå över trots intensiv envishet. Då kan vi behöva hjälp utifrån för att nå tillbaka till den förmåga vi hade innan, eller bibehålla så många funktioner som möjligt. Det finns människor med gedigen utbildning och erfarenhet som finns där för att fånga upp oss när vi känner att vi inte längre har önskad kontroll.

 

Förebygga skador och främja ens hälsa

Vissa känner att de saknar kunskapen om den mänskliga anatomin, hur olika muskelgrupper arbetar och hur man ser till att arbeta ergonomiskt för att slita minimalt på sin kropp. Då kan man söka professionell hjälp även om olyckan som tur är inte varit framme.

Genom att boka ett möte med en fysioterapeut kan man få vägledning i förebyggande syfte och för att främja sin hälsa. Att ta hand om sig själv, sin kropp och sin hälsa behöver inte vara dyrt. Man kan välja en klinik som har vårdavtal med landstinget, vilket gör att högkostnadskort och frikort gäller.

Vad är fysioterapi?

Fysioterapi handlar om att undersöka och behandla, bedöma, bota, förebygga eller lindra skador och sjukdomar i rörelse och stödjeorgan. Det innefattar skelett, leder, muskler och nerver och är samma sak som det mer vardagliga begreppet sjukgymnastik.

Fysioterapeuter har unik kunskap om hur fysisk aktivitet leder till rörlighet och hälsa utifrån personens förmåga. De har kunskap om anatomi och ergonomi. Var snäll mot den kropp som bär dig, boka en tid hos fysioterapeut i Köping. Vi får bara en kropp och det gäller att ta vara på den och dess funktioner.