Yogamattor för olika behov

18 maj 2019 jonas olsson
Yogamattor för olika behov

I en allt mer pressad vardag blir både träning och avslappning viktigare och viktigare. Yogan är en träningsform som blir allt mer populär. Den fungerar både som stretch, avslappning och även som träning. Du kan på ett mjukt sätt stärka musklerna i kroppen och öka din smidighet.

Om du skulle vilja komma igång med yoga finns det en mängd olika typer av yogamattor och andra tillbehör att välja mellan. Allt för att öka känslan i yogan. Tycker du att det är svårt att välja ut vad som passar just dig kan du få hjälp. Det finns flera olika företag som säljer yogaprodukter.

 

Ögonkudde

Något som ofta används i yogasammanhang är olika typer av ögonkuddar. För att kunna ta avslappningen på mattan ett steg längre och djupare kan du använda dig av en ögonkudde som ger dig ett mjukt och lätt tryck över ögonen.

Tanken med att använda ögonkuddar är att du lättare ska kunna slappna av i musklerna kring ögonen och hitta vila för ögonen. Att kunna slappna av i ögonen påverkar även resten av ansiktets muskler och lättar på spänningar i huvudet. Genom att vila ögonen skapar vi också en vilsam känsla som sprider sig vidare genom hela kroppen och återför energi till hela kroppen.

Yoga på resan

Det är lätt att placera en yogamatta hemma. Du behöver bara en fri yta på golvet för att kunna lägga ut din matta. Det är också lätt att ställa undan en matta till exempel i vardagsrummet. Vad gäller en matta som du använder hemma kanske du inte tänker på hur mycket den väger eller hur stor den är. Det gör du däremot om du ska bära med dig din matta och framförallt om du reser med din yogamatta. Inga problem, det finns mattor i olika storlekar. Du kan även köpa mattor som inte väger så mycket som du kan ta med dig när du reser.