En råstark flyttfirma hjälper dig att bära

20 juli 2021 patrick pettersson

Folk säger ofta att man ska tro på sig själv och att man inte har några begränsningar. Visst, det kan man hålla med om. Men var ärlig mot dig själv nu och inse att du inte är någon tyngdlyftare direkt. Dina biceps definieras snarare av ett inte särskilt smickrande gäddhäng än stora starka muskler. Det är naivt att tro att du ska kunna lasta flyttbilen med lådor och möbler på egen hand när det är dags att flytta. Så stark är du helt enkelt inte. 

Till skillnad från Bamse och Karl-Alfred har du ingen dunderhonung eller spenat du kan kasta i dig för att ge dig extra krafter. Möblerna och lådorna är helt enkelt för tunga. Dessutom är de för ömtåliga för att du ska ta risken att tappa dem. Den där kinesiska mingvasen som gått i arv i generationer ska du vara rädd om. Det låter verkligen som att du ska låta en flyttfirma avlasta dig i det som måste göras i samband med att du ska flytta. 

 

Försäkring genom flyttfirma

Att anlita en Flyttfirma är ett klokt val. Om du välter den där gamla antika spegeln i samband med att du ska lyfta ut den i flyttbilen kommer antagligen inte ditt försäkringsbolag ersätta någonting. De kommer tycka att du får skylla dig själv för att du var så klantig. Men däremot är i regel alltid en flyttfirma försäkrade. Det innebär att om de har sönder någonting i samband med flytten så kommer du åtminstone att kompenseras. Det kan väl vara någonting? 

Och sedan så var det ju det här med musklerna. Det är ingen skam att erkänna att det är övermäktigt för en enda person att flytta någonstans. Det är helt okej att be om hjälp. De som jobbar på flyttfirmor är stora och starka. De kan lyfta tunga möbler utan dunderhonung.