Förverkliga dina drömmar med ett stipendium

31 maj 2019 jonas olsson
Förverkliga dina drömmar med ett stipendium

Att drömma stort är modigt. Att ha mål, idéer och passion för någonting man vill förverkliga är något många strävar efter, men som ibland kan kännas svårt. Ibland är det svårt att veta var man ens ska börja. Ibland har man en noggrant utvecklad plan men praktiska hinder står i vägen. Då kan svaret vara att söka ett stipendium. Många kopplar nog ordet stipendium till studier eller forskningsprojekt. Men faktum är att man faktiskt kan få stipendier för många olika saker. Genom olika hemsidor, som till exempel Global Grant, kan man hitta flera olika fonder och stiftelser som erbjuder möjligheten att söka stipendier för flera olika ändamål.

 

 

En enklare studietid

Att hitta sitt framtidsyrke är något många drömmer om och ofta är vägen dit att läsa på universitet eller högskola. Stipendium är inte något främmande inom akademiska kretsar. Man kan t.ex. söka stipendium för en uppsats eller ett större projektarbete, eller för att kunna åka och studera utomlands. Det som är viktigt att tänka på när man söker stipendium för sina studier är att hitta rätt stiftelse eller organisation som fokuserar på just det ämne man vill söka stipendium för.

 

Lägg inte skorna på hyllan

Ett annat stort område där det finns möjlighet att söka olika stipendium är idrott. I barn- och ungdomsåren är det många som engagerar sig i idrott. Det behöver inte vara att själv utöva en sport utan även ledare och föreningar i stort kan söka stipendium. För många är detta en möjlighet att kunna fortsätta vara aktiv inom en idrott. Det är inte många som kan leva ekonomiskt på sin idrott och som därför tvingas sluta då tid och pengar helt enkelt inte går ihop. Ett idrottsstipendium kan vara nyckeln till att kunna fortsätta engagera sig i sporten man vuxit upp med eller på äldre dar hittat ett stort intresse för.