Lyft stora enheter till höga höjder för säkerhets skull

15 oktober 2019 Lily Hansen
Lyft stora enheter till höga höjder för säkerhets skull

Arbete på hög höjd kräver sin man. Eller kvinna för den delen. Fast numer behöver man ju inte alltid bära upp allt material på ryggen och sätta ihop det där uppe; med en kraftfull kran kan man utföra en stor del av arbetet på marken och sedan lyfta upp stora färdiga segment eller moduler till väldigt höga höjder. Kranen håller ju också fast segmentet på ett säkert sätt, så själva montaget kan utföras säkrare och snabbare än förr. Med en modern mobilkran behöver man inte heller många minuter för ett stort lyft: kör fram, ut med teleskoparmen, lyft, och packa ihop. 

 

Kunskap är viktigt

Att använda en mobilkran ställer högre krav på kompetens och säkerhetstänkande än en fast installerad kran. Det kan vara svårt att komma nära det objekt som man lyfta upp något på. Dessutom är en mobilkran beroende av en stödyta som är relativt liten jämfört med hur man kan förankra en fast kran. Alltså gäller det att anpassa den maximala vikt som man kan lyfta efter förutsättningarna. Ju längre ifrån och ju högre man vill lyfta desto lägre maximal vikt kan man hantera. Konsekvenserna av en vältande kran eller tappad last behöver man inte ens påminna om.

 

Lokal partner

Det är enkelt att få tag i en kranbil i västerås. Vigo Anderson Mobilkranar, http://www.vigoandersson.se/ är det bästa alternativet. Snabba, kompetenta och med hög servicegrad. Där vet man vad som krävs och har både utrustningen och personalen för att genomföra alla typer av lyft i alla typer av miljöer. Eftersom en mobilkran är relativt snabbt flyttbar så lönar det sig även att i ett relativt stort område runt staden anlita dem. Allmänt för en bra partner gäller säkerhet och kompetens, tillgängligt materiel, flexibel och snabb tillgänglighet och givetvis en bra affärsrelation. Så: Lyft högt, lyft tungt och lyft lugnt!