Önskar du en ergonomisk sittplats? köp en Herman Miller

21 juli 2020 Cecilia Olsson

Om man har ett stillasittande arbete så är det mycket viktigt att man har en ergonomisk stol för att undvika stelhet och smärta i nacke och rygg. Ju fler justeringsmöjligheter det finns på en stol desto bättre, det möjliggör att man kan variera sin sittställning under dagen vilket är mycket bra för kroppen. 

Gör det bästa av din arbetsplats

En bra ställning för ryggens leder är då man sitter på främre delen av sittdynan och drar in fötterna under stolen. Denna position gör även att man arbetar aktivt med mage, rygg och bålmuskler. Det bästa är att växla mellan att sitta på det viset och en position då man vilar mot ryggstödet, vilket ger stöd åt korsryggen. Arbetar man vid en dator ska man ha ungefär en armslängds avstånd till skärmen. För att undvika ”gamnacke” bör man ha skärmen vinklad så att huvudet kan hållas i en rak position med ögonen i skärmens överkant. Det är också viktigt att se till att man har bra belysning från lampor och fönster, samtidigt som man ser till att undvika bländning och reflexer i skärmen. Håll också skärmen fri från smuts och damm då det kan störa arbetet. 

Investera i en bra stol

Herman Miller är en välkänd tillverkare av kontorsstolar av hög kvalitet. Förutom de mycket ergonomiska sitsarna som formar sig efter kroppen erbjuder de även möjligheter att skräddarsy sin stol genom att exempelvis välja hjul (efter om man sitter på hårt golv eller mattor) samt ryggstöd (om man exemplevis behöver extra stöd för ländryggen). Stolarna från Herman Miller går dessutom att tiltas framåt och bakåt, man kan justera armstöden samt höjden upp och ner. Det gör att man enkelt kan hitta den perfekta sittpositionen i en Herman Miller. 

Önskar man investera i en Herman Miller kontorstol så hittar man dem till mycket bra pris hos Valueshop.