Tycker du att det är dags att fräscha upp dig inför sommaren?

22 juni 2019 Charlotte Kristiansson
Tycker du att det är dags att fräscha upp dig inför sommaren?

Efter en lång vinter och förhållandesvis kall vår verkar det som att sommaren äntligen är här. Då kan det vara härligt att verkligen fräscha upp sig själv. Vad är inte bättre än att få lyxa till det lite med nya kläder, ny makeup eller besök på spa? Efter en sådan behandling är du inte annat än klar för sommaren.

 

Var grundig:

 

-Om du verkligen vill bli helt sommarklar och fräsch är det en bra idé att göra det ordentligt, från grunden. Köp en bra peelingkräm och använd den när du ska  duscha. Skrubba ordentligt så att alla döda hudceller försvinner. Tänk på att använda olika peelingcremer, en speciellt anpassad till kroppen och en speciellt till ansiktet för bäst resultat. Själva kornen i peelingcremen har olika storlek.

-Nu för tiden är brun-utan-solkrämerna så pass bra att du inte behöver oroa dig för att resultatet blir orange. Det var vanligare för några år sedan. Du kan antingen välja mellan att få brun-utan-solbehandling på salong, i en spraykabin eller göra det själv hemma. Det beror lite på vad du tycker att du har råd med och hur bra du är på att smörja in cremen själv.

-Rensa ut i garderoben. Det är svårt att behålla överblicket över garderoben om du inte rensar ut ordentligt. Har du tur kan du lyckas sälja något plagg, annars kanske du har en vän som blir glad för att ta över ett plagg du tröttnat på. Har du tur kanske du kan överta ett fint plagg från en vän. Allt behöver inte vara nytt.

 

Efter ovanstående råd är du klar till det riktigt roliga! Nu är det bara att ge sig ut i affärerna och shoppa loss –  både make-up, skor, accessoarer och kläder. Du är nu klar att möta sommaren i en nyare, fräschare utgåva av dig själv.