Våga ta emot hjälp!

28 april 2019 Martha Andersson
Våga ta emot hjälp!

Din kropp. Din (förhoppningsvis bästa) vän. Den bär dig genom livet; springer till bussen, läker ut förkylningar, helar sårskorpor och känner doften av sommarviol och jasmin. Och så värker den kanske ibland? I ryggen? I lederna? Du går med det där, bastar (både torr och ång-bastu) för att du har hört att det ska vara bra mot värken. Köper ny, större säng och ny, mjukare madrass. Kanske badar med aromatiska oljor. Kroppen fortsätter att kämpa. Du fortsätter kämpa. Varje dag, nya tag. Men du, det finns ju hjälp att få! Utbildade fysioterapeuter, verksamma i aktiv miljö som inte vill annat än att hela dig och din kropp. Eller, du gör det förstås själv, det är mycket eget arbete. Men din fysioterapeut visar dig vägen och håller dig i handen! 

När du träffar en fysioterapeut undersöker hen din kropp mycket noggrant. Hen har kunskap om varje liten muskel, varje liten led och hur de samverkar och vad det resulterar i för dig och din kropp. En snedvridning, överbelastning. Det är också fint att möta någon som möter din kropp så mycket som en del av dig själv. Det är inte för inte som det heter fysioterapeut. Fysioterapeuten ser och samtalar med din kropps rörelsemönster och rutiner, och utformar ett personligt träningsprogram för just dig. Behövs det bokas återbesök in. Till exempel finns fysioterapeut i Köping

Det är inte värt att ha ont, eller hur? Det är värt att ta sig själv på allvar och ge sig själv den bästa presenten: fortsatt funktion i allra möjligaste mån. Tänk på vad kroppen jobbar mycket, saker som vi bara tar för givet. Hjärtat slår, benen går, ögonen ser. Ge tillbaka genom att fokusera på dessa funktioner. Meditera, yoga och besök en fysioterapeut. Det kommer ge resultat. Själsligt såväl som kroppsligt kommer det ge resultat, jag lovar.