Plus Plus byggbitar uppmuntrar till kreativ lek

19 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Som förälder så vill man i regel att ens barn ska ha roliga leksaker, som han eller hon kan ha skoj med från morgon till kväll, men det kan även kännas viktigt att barnet kan utvecklas av att leka med leksakerna. Det finns massor av leksaker som både är underhållande och lärorika, vilket kan ha mycket positiv inverkan på barnets utveckling. Om man är ute efter just sådana leksaker så kan man titta på sortimentet hos Lekakademin. De har nämligen riktat in sig på lärande och utvecklande leksaker. 

Roligt för barn i alla åldrar

Hos Lekakademin kan man hitta leksaker för barn i olika åldrar och med olika behov. Det går till exempel enkelt att söka i menyn på antingen ålder, leksak, tema, särskilda behov eller varumärke. Eftersom att Lekakademin lägger fokus på utvecklande leksaker så kan man vara trygg med att leksakerna man köper där är roliga och lärande på en och samma gång. Till exempel så har de ett brett utbud av byggleksaker från Plus Plus.

Vad är Plus-Plus?

Plus-Plus består av bitar som som ser ut som plustecken och är tillverkade av hård plast (självklart utan skadliga kemikalier). Bitarna kan sättas ihop på många olika sätt och därmed bilda många fantasifulla skapelser. Plus-Plus bitarna är speciellt roliga och utvecklande för barn i förskoleålder samt de som går i lågstadiet eftersom de har positiv inverkan på barnets finmotorik och kreativitet. 

Hur ska man välja bland alla Plus-Plus bitar?

Det första man bör titta på när man ska välja bland leksakerna är åldersrekommendationen på de olika Plus-Plus bitarna. Plus-Plus BIG passar bäst för de yngre barnen medans Plus-Plus mini är bättre för de lite äldre barnen. Det kan också vara roligt för barnet om man väljer ett tema-set som kan bestå av allt från dinosaurier och brandstationer till enhörningar. Annars kan ett säkert kort vara att välja bitar som har barnets favoritfärg.